Vrijstaande Woning Bouwen - Vh01 € 353000 - Bouwbedrijf -Modern Bouwen

Published Apr 16, 22
5 min read

Moderne woning bouwen?

Een moderne woning realiseren ?Gebruik dan de kennis en ervaring van Architect Gruwez. Onze specialiteit is het bouwen van exclusieve huizen, met meer dan 300 referenties van moderne woningen in Vlaanderen en Zuid Nederland. Modern huis bouwen volgens totaalconcept. Architect Gruwez en zijn professionele medewerkers bieden u tal van mogelijkheden bij het bouwen van een huis. Moderne huizen bouwen zien we als een totaalconcept, waarbij wij alles voor u regelen van de grootste tot de kleinste details. We staan niet alleen in voor het ontwerp en de coördienatie van uw droomhuis, Frank Gruwez en zijn team kunnen ook het interieur en de tuin realiseren.

Wat Kost Het Bouwen Van Een Villa? -Modern Bouwen

Soyer, 20-05-2018Onze kinderen willen eventueel een erf gemeenschap stichten en gezamenlijk een huis kopen en aan ons verhuren, hoe wordt dat dan belast. Reactie infoteur, 21-05-2018Beste G. Soyer,Dat hangt er helemaal vanaf hoe die gezamenlijkheid wordt vormgegeven (particulier, stichting, anderszins). Met vriendelijke groeten,Zeemeeuw Herman, 22-09-2017Ben van plan huis te kopen voor mijn ouders in Nederland.

Vraag is of ik dan nog altijd verplicht ben om 6 % huur te vragen van mijn ouders of is het mogelijk minder of zelf niets te vragen. Ze leven beiden van een kale AOW en er is zodoende weinig finánciele ruimte. Vermoedelijke aankoopprijs rond de 200. 000 �? Reactie infoteur, 24-09-2017Beste Herman,Als u minder dan 6% vraagt is dit een schenking, als u 10 jaar of meer in het buitenland woont is deze schenking belastingvrij.

Hij zou het huis dat hij samen met mijn moeder bezit willen verkopen aan mij om hiermee zijn bezittingen te minimaliseren. Wij hebben een hypotheek van euro 80. 000, geen schulden en 1 ton vrijbeschikbaar geld. Zou het voor mij mogelijk zijn om het huis te kopen rekening houdend dat we meer dan 6% van de WOZ waarde aan huur vragen aan mijn stiefvader en biologische moeder? Ik hoop dat u ons op weg kunt helpen.

Deze schenking is voor een groot deel met schenkbelasting belast als u er niet ook zelf in gaat wonen. Met vriendelijke groeten,Zeemeeuw Paul, 08-02-2017Ik heb de volgende situatie. Ik wil een appartement, dat ik privé of via mijn BV aankoop, aan mijn moeder verhuren. Wat kost een nieuwbouwwoning?. Mijn moeder is 75 jaar. De waarde zal ca.000,- zijn. Aangezien ze niet zoveel pensioen heeft, wil ik tussen de. �500,- en �600,- huur per maand vragen. Ik heb nooit een schenking van mijn moeder gehad en zal dit in de toekomst ook niet krijgen. Wel schenk ik haar jaarlijks �2. 100,- De huidige woning, van mijn moeder zal ze verkopen (ik heb deze woning gefinancierd met een aflossingsvrije hypotheek van 6%).

Dit zal de belastingdienst niet altijd opvallen overigens, maar bijvoorbeeld wel als er ook huurtoeslag wordt aangevraagd. Met vriendelijke groeten,Zeemeeuw Mart van den Bosch, 06-02-2017Ik wil mijn bestaande woning (welke hypotheek vrij is) verkopen. Met de opbrengst daarvan wil ik mijn 2 kinderen ieder � 100. 000 schenken en zij kopen daarvan een woning van � 200.

Mijn kinderen gebruiken de huuropbrengst als spaargeld voor de Kleinkinderen. Is deze constructie zo mogelijk of is het ontoelaatbaar of zitten er andere nadelen aan? Graag uw mening Reactie infoteur, 07-02-2017Beste Mart van den Bosch,Dit is mogelijk, maar uw kinderen betalen wel schenkingsbelasting. Met vriendelijke groeten,Zeemeeuw Jeanine, 08-01-2017Mijn moeder van 81, alleenstaande weduwe, kan haar huur niet meer betalen, in de loop van de 60 jaar dat ze in de woning woont, een groot huis, is deze te hoog geworden.

Een Huis Voor 100.000 Euro: Het Kan! - Zimmo -Modern Bouwen

Ze moet dus verhuizen, ze heeft al haar spaargeld in de huur gestopt. Aangezien ze langzamerhand wat hulpbehoevend wordt is het beter dat ze bij mij in de buurt komt (Hoeveel Kost Een Prefab Woning? - Danilith -Modern bouwen). Ze woont nu 75 km ver weg. Ze heeft nu geen recht op huursubsidie voor die woning omdat de huur te hoog is.

De helft hebben we ruim zelf, de rest willen we lenen en dan de onderstaande constructie toepassen hoewel mijn moeder geen kapitaal meer heeft om te schenken. Probleem is echter dat ons eigen huis blijkbaar nog een schuld heeft die een ton ligt boven de niet reële WOZ waarde, vergelijkbare huizen in de omgeving worden voor een ton hoger dan WOZ verkocht.

Als u nog een (rest)schuld hebt, zal financiering van een andere woning niet altijd even eenvoudig zijn, maar ook weer niet onmogelijk. Wellicht is een sociale huurwoning een oplossing (lagere huur met huurtoeslag) of een verzorgingshuis bij u in de buurt. Met vriendelijke groeten,Zeemeeuw Rk, 26-06-2016Ik zit met de volgende situatie.Voor een sociale huurwoning was een lange wachtrij en particulier huren was te duur. Omdat ik toch in vastgoed wilde gaan beleggen heb ik de volgende constructie opgezet:- Ik heb een nieuwbouwhuis gekocht voor ca 190k.- dit huis heb ik gefinancierd met een 2e (niet aftrekbare) hypotheek van 140k (rente 2,55%), een eenmalige schenking van mijn moeder van 25k en de rest met eigen spaargeld.- mijn moeder huurt deze woning sinds mei 2016 voor 710E per maand en krijgt heeft vanwege beperkt vermogen en inkomen ca E250 huurtoeslag.- voor mij is het ook voordelig (commercieel) aangezien ik nog geen 300E rente over de hypotheek betaal en ik dus een mooi rendement haal op m'n eigen ingebrachte geld (waar ik bij de bank nog gaan 0,5% rente op ontving).Was dit zakelijk genoeg. Ik zou bereid zijn een dergelijke constructie ook met een derde aan te gaan en dacht daarom (fiscaal) veilig te zitten. Dit artikel maakt me echter onzeker want ik maak er uit op dat ik eigenlijk minimaal 6% over 190k aan huur zou moeten vragen aan mijn moeder.

Dat zou dus een behoorlijk probleem zijn. Kan iemand mij duidelijkheid verschaffen in deze casus en mij vertellen of deze constructie fiscaal gezien nu is toegestaan of niet? Alvast bedankt Reactie infoteur, 27-06-2016Beste Rk,Fiscaal gezien moet u een redelijke huur vragen en die is door de overheid geprikt op 6% van de WOZ-waarde - sleutel op de deur.

Ook voor de huurtoeslag kan de Belastingdienst zich afvragen of de huur niet opzettelijk laag wordt gehouden om zo huurtoeslag te kunnen ontvangen. Strikt genomen gaat het hier om een schenking van 2. 880 euro waarvan 2. 122 euro belastingvrij is. De schade valt dus mee (30% van 758 euro=227 euro).

Modern Huis Bouwen Met Buitenhuis Villabouw -Modern Bouwen

Met vriendelijke groeten,Zeemeeuw Bert, 13-06-2015Beste Zeemeeuw,Hartelijk dank voor uw reactie. Voor de duidelijkheid wij kopen niet het huis waarin mijn schoonouders nu wonen maar wij kopen een ander huis zodat mijn schoonmoeder na de scheiding daar kan wonen. De aankoopprijs is door de markt bepaald dus in ogen sowieso realistisch (iets onder de huidige WOZ waarde).

Wonen Landelijke Stijl

Landelijk wonen?De landelijke bouwstijl is traditioneel bouwen met karakter. Architect gruwez is gespecialiseerd in het bouwen van landelijke huizen. Veel mensen vragen zich af wat de ideale manier is van landelijk, iedere architect heeft namelijk zijn eigen visie op landelijk wonen en zijn eigen stijl van ontwerpen. Wil je meer weten over onze visie contacteer ons voor meer informatie.

Meer info of een afspraak maken?

Kattestraat 18
9700 Oudenaarde
 +32 55 45 53 63
 +32 475 49 18 52
+32 055 45 53 66

Navigation

Home

Latest Posts

Composiet Tuinhuis Met Veranda

Published Jan 22, 23
10 min read

Huis Bouwen Aannemer

Published Jan 17, 23
10 min read

Eco Bouwmateriaal

Published Jan 16, 23
5 min read